WERKWIJZE

Voor de fotoshoot

Mijn werk begint niet op de dag van de fotoshoot zelf, maar start op het moment ik een bericht of telefoontje binnen krijg. Om tot een goed resultaat te komen hoor ik graag wat jij echt belangrijk vindt en wat je wilt terug zien in de foto’s. Ook ben ik benieuwd welke foto’s je mooi vindt uit mijn portfolio. Op basis van die informatie kan ik passende locaties voorstellen en mezelf goed voorbereiden op de shoot. Is juist een studioshoot jullie wens? Dan spreken we vooraf even de achtergronden door. Daarnaast vind ik het fijn om al wat informatie over de modellen te krijgen. Komen er kinderen op de foto? Dan is informatie zoals hun naam, leeftijd en grootste hobbies of favoriete tekenfilmsterren heel handig om het ijs te kunnen breken!

Locatie
De locatie is een zeer belangrijke factor tijdens een shoot. Indien er voor een buitenlocatie gekozen wordt, kan ik op basis van je wensen een aantal voorstellen doen. Het kan ook zo zijn dat jij al een locatie in gedachten hebt. Dan zal ik aangeven wat er mogelijk is op die specifieke plek.

Kies je voor een lifestyle reportage, dan hoeft de locatie helemaal niet ingewikkeld te zijn. Houd het bijvoorbeeld lekker knus bij jullie thuis of in de favoriete speeltuin van je kinderen.

Kledingadvies

Op basis van de gekozen locatie en jullie wensen qua stijl, stuur ik voor de fotoshoot altijd kledingadvies en is er ruimte om te overleggen over de kledingkeuze. Het is belangrijk dat de kleuren goed op elkaar aansluiten of elkaar versterken. Het kan een foto echt maken of breken!

Tijdstip

Als er wordt gekozen voor een studioshoot of een reportage bij je thuis is het mogelijk om op elk moment van de dag af te spreken. Tijdens een fotoshoot buiten is het echter van belang dat het altijd rond zonsondergang of zonsopgang plaatsvindt. Op deze tijdstippen kunnen we namelijk profiteren van het mooie ochtend- of avondlicht en staat de zon nog niet hoog aan de hemel waardoor het licht minder flatterend valt.

Tijdens de shoot

Het belangrijkste tijdens een shoot vind ik dat iedereen op z’n gemak is. Daarom vind ik het altijd fijn om op de parkeerplaats van een locatie af te spreken zodat we gezamenlijk naar het eerste plekje lopen en we ondertussen elkaar al beter kunnen leren kennen. Zeker met kinderen vind ik het ook belangrijk dat ze niet nerveus zijn en zich op hun gemak voelen tijdens de fotoshoot.

Een fotoshoot buiten duurt meestal 1 tot 1,5 uur, maar mocht er langer nodig zijn is dit geen probleem. Over het algemeen is het lang genoeg om op verschillende plekjes te shooten zodat ik een gevarieerd eindresultaat kan bieden.

Na de shoot

Na de shoot richt ik een persoonlijke webpagina in waar je een galerij met een selectie van de mooiste foto’s en een video met een sfeerimpressie kunt downloaden. Deze pagina wordt beveiligd zodat alleen jij hem kunt bezoeken.

Afhankelijk van het gekozen pakket kun je een aantal foto’s kiezen welke ik ga nabewerken en in hoge resolutie zal toesturen. Eventuele afdrukken kun je uiteraard ook bij mij bestellen.

Vragen?

Heb je na deze informatie nog vragen of is iets niet duidelijk? Dan kun je altijd contact met me opnemen!

 

Contact

Wil je graag meer informatie of direct een fotoshoot boeken? Neem dan contact op via dit formulier.

Not readable? Change text. captcha txt
error: All rights reserved. Do not use without permission.