Over mij

HET GEZICHT ACHTER DE CAMERA

Hi, ik ben Sybrinne Straver en samen met mijn vriend,  zoontje van 4 jaar en Maine Coon Izzy woon ik in Lansingerland.  Ik ben gek op fotograferen, wandelen (vroeger met m’n hond, nu solo) en tijd spenderen met m’n familie en vrienden. Ik kan genieten van de kleine dingen en leg ze, ook in mijn privéleven, het liefst allemaal vast. Van de eerste stapjes van mijn zoontje tot de zoveelste gekke acties van Izzy.

Sybrinne Straver

Fotocredits: Lotte Terlouw Photography

HOE HET ALLEMAAL BEGON…

Als kind was ik al dol op wegwerpcamera’s en kon ik nooit wachten totdat het rolletje ontwikkeld was en ik de momenten kon herbeleven. Toen ik vele jaren later mijn eerste hond kreeg, Toby, kwam de liefde voor het maken van foto’s terug. Zo ging er bijna geen wandeling voorbij dat ik zonder m’n camera op pad ging en heb ik Toby wel 1000x vastgelegd.

Inmiddels heb ik diverse cursussen en workshops gevolgd en de opleiding tot Natuurlijk Licht fotograaf bij Willie Kers afgerond.

Waar ik blij van word? Portretten maken die écht zijn, waar de liefde of het plezier vanaf spat en waar jij jezelf of je dierbaren in herkent. Om dit te bereiken neem ik ruim de tijd voor elke fotoshoot en creëer ik een ontspannen sfeer. Ik vind het echt belangrijk dat iedereen, mens & dier, op z’n gemak is tijdens de shoot, want dat zie je terug in het resultaat. Benieuwd naar mijn werk? Bekijk dan hier mijn portfolio.

Het is één van de grootste clichés, maar niet minder waar. De tijd vliegt! Sinds ik moeder ben ervaar ik dit zelf nog heviger en merk ik dat foto’s van de baby-tijd – die echt nog niet zo heel lang geleden is – nu al zo waardevol zijn om op terug te kijken.

Dat vind ik het mooiste van mijn werk. Die momenten die anders vergeten waren, vastleggen in een pakkend beeld dat met de jaren alleen maar waardevoller wordt.

hond in beeld

HOND IN BEELD

Mijn passie voor fotografie is aangewakkerd door mijn eerste hond Toby en nog steeds haal ik er enorm veel plezier uit om honden te fotograferen. Portretten in de natuur of honden in de studio, maar ook actiefoto’s van honden in volle vaart. Ik houd er van!

Uiteraard is het werken met honden anders dan werken met mensen. Gelukkig heb ik ruime ervaring in het werken met honden en heb ik in het verleden een opleiding tot kynologisch instructeur gevolgd. Ik weet dus precies hoe ik een hond, ongeacht ras of leeftijd, kan motiveren en zal altijd naar z’n lichaamstaal kijken om te zorgen dat hij de fotoshoot ook als ontspannen ervaart.

Ben je benieuwd naar mijn hondenfotografie? Bezoek dan de website van Hond in Beeld!