COVID-19 UPDATE

Welke gevolgen hebben de Covid-maatregelen voor de fotoshoots buiten?

Helaas zijn er ook een aantal gevolgen voor fotoshoots naar aanleiding van de maatregelen, maar gelukkig is er nog heel veel mogelijk!
Sowieso fotografeer ik buiten altijd op meer dan 1,5 meter afstand, dus fotoshoots in de buitenlucht met personen binnen hetzelfde huishouden kunnen plaatsvinden zoals altijd.

Bij een hondenshoot of portretshoot van een of meerdere kinderen vraag ik wel om met max. 1 begeleider mee te komen naar de shoot.

Fotoshoots van groepen van mensen uit meerdere huishoudens kunnen helaas niet op de gebruikelijke manier doorgaan. Dat wil zeggen, dat ik jullie dan niet bij elkaar kan groeperen op de foto. Wel zijn er – mede dankzij de digitale mogelijkheden van tegenwoordig – een aantal opties:

  • Shoot op anderhalve meter > de modellen staan op anderhalve meter van elkaar, maar door middel van creatieve opstellingen proberen we er toch een eenheid van te maken qua compositie.
  • Collage > in dit geval kan ik alle personen of gezinnen op dezelfde manier portretteren en deze foto’s vervolgens op de computer in een
    collage verwerken. Je kunt er dan voor kiezen of je graag portretfoto’s wilt of liever full-body. Ook bespreken we vooraf wat het eindformaat van de collage moet worden zodat ik hier rekening mee kan houden.
  • Montage > hierbij fotografeer ik jullie op anderhalve meter afstand en zal ik jullie in de nabewerking dichter bij elkaar plaatsen. Zo lijkt het in de uiteindelijke foto alsof jullie wel naast elkaar stonden.

Vanaf 14 oktober 2020 geldt helaas wel een maximaal aantal personen van 4 die elkaar kunnen treffen. Grotere groepen tegelijkertijd kunnen op dit moment niet gefotografeerd worden.

Welke gevolgen zijn er voor de (new born) lifestyle reportages?

Tijdens een (new born) lifestyle reportage kan ik helaas niet op anderhalve meter afstand blijven, omdat ik dan werk met een andere lens. Daarnaast vraagt deze stijl ook om mooie close-ups. In dit geval zal ik een mondkapje dragen en uiteraard desinfecteer ik mijn handen en apparatuur voor de shoot.

Annuleren bij symptomen

Uiteraard geldt ook bij een fotoshoot dat er geannuleerd dient te worden als iemand verkouden is of andere symptomen heeft. We zullen dan samen weer een nieuwe datum prikken.

Meer weten?

Wil je meer weten over bovenstaande informatie of graag een shoot boeken? Neem dan contact met me op!

Contact

Wil je graag meer informatie of direct een fotoshoot boeken? Neem dan contact op via dit formulier.

Not readable? Change text. captcha txt
error: All rights reserved. Do not use without permission.