ALGEMENE VOORWAARDEN

 1. In het geval van een fotoshoot op een buitenlocatie zijn we afhankelijk van het weer. Bij neerslag of extreme weersomstandigheden ben ik genoodzaakt de shoot te verzetten naar een ander tijdstip. Ook bij extreme hitte waarbij er – met name bij honden – kans is op oververhitting, wordt de shoot verplaatst. Bij bewolking, mist, kou of motregen gaat de fotoshoot gewoon door.
 2. Mocht de fotoshoot om welke reden dan ook niet door kunnen gaan, dan kunt u dat 48 uur van te voren aangeven. Dan plannen we zonder extra kosten een nieuwe afspraak in. Wanneer er last-minute iets met mij of mijn apparatuur gebeurt waardoor ik niet in staat ben op het afgesproken moment aanwezig te zijn, plannen we ook een nieuwe afspraak in.
 3. Ik lever de bestanden digitaal, maar geef geen garantie op afdrukken die niet door mij worden verzorgd. Uiteraard krijgt u wél kwaliteitsgarantie als u de foto’s via mij laat afdrukken. Daarnaast ben ik niet aansprakelijk voor het feit dat afdrukken er anders uitzien dan op uw scherm. Ik bewerk mijn beelden op een gekalibreerd beeldscherm, zodat de kleuren goed worden afgestemd met de afdrukken die ik lever. Deze kleuren kunnen dus afwijken van ongekalibreerde schermen of van afdrukken die ik niet verzorg. Wilt u kleurechte afdrukken of vergrotingen met kwaliteitsgarantie? Dan kunt u deze via In Beeld fotografie bestellen.
 4. U hebt alleen gebruiksrecht over de aangeleverde foto’s. Dat wil zeggen dat de foto’s niet gebruikt mogen worden voor zakelijke doeleinden en publicaties (zoals in tijdschriften).
 5. In Beeld fotografie behoudt altijd het auteursrecht. Dat wil zeggen dat het aanpassen van de foto’s niet is toegestaan. Hieronder valt onder andere het bijsnijden van de foto, het bewerken van de foto, het gebruik van een (Instagram)filter en het omzetten naar zwart-wit. Ik draag veel zorg aan de bewerking van elke foto en bepaal tijdens de bewerking of de foto het best uitkomt in kleur of zwart-wit. Dit mag dus niet achteraf aangepast worden.
 6. Voor het gebruik op social media zoals Facebook en Instagram lever ik bestanden met een klein watermerk. Deze bestanden zijn geoptimaliseerd voor het gebruik op internet. Bij publicatie op social media is een vermelding naar In Beeld fotografie verplicht.
 7. In Beeld fotografie kan de gemaakte foto’s gebruiken voor eigen website, social media of promotiemateriaal. Wanneer u hier bezwaar tegen heeft, hoor ik het graag voordat de fotoshoot plaats vindt.
 8. In Beeld fotografie draagt geen verantwoording voor de back-up van de bestanden. Zorg daarom voor een eigen back-up op uw pc of in de cloud. Ik bewaar de geselecteerde en bewerkte foto’s minimaal één jaar.
 9. Tijdens elke shoot streef ik ernaar om het karakter van de geportretteerde zo goed mogelijk vast te leggen waarbij de beste punten naar voren komen in de foto. Dit is echter een interpretatie van mij als fotograaf. Ik accepteer geen klachten over het feit dat het karakter niet juist is weergegeven op de foto.
 10. In Beeld fotografie is niet aansprakelijk voor schade die ontstaat tijdens een fotoshoot. Dit betreft zowel schade aan uzelf als aan kleding, accessoires of andere attributen. Deelname aan een fotoreportage is volledig voor uw eigen risico.
 11. Klachten over het resultaat dienen zo snel mogelijk – maar uiterlijk binnen 7 dagen na het sturen van het geleverde werk – gecommuniceerd te worden. Ik heb het recht binnen 14 werkdagen alsnog goed werk te leveren en indien nodig zal er een nieuwe afspraak worden gemaakt om alsnog het gewenste resultaat te bereiken.